zondag 24 oktober 2010

Elf mensen springen uit raam uit duivelsangst - kind van vier maanden overleden

In Frankrijk is een meisje van 4 maanden overleden nadat elf mensen zaterdagochtend, uit angst voor de duivel, uit een appartement op de tweede verdieping waren gesprongen. Dat heeft substituut Odile Faivre van het parket van Versailles bekendgemaakt.

Naakte man
Dertien mensen bevonden zich in de flat van een appartementsgebouw in de gemeente La Verrière (departement Yvelines). "Omstreeks 3 uur hoorde één van de bewoners zijn kind huilen. Een naakte man, die door een messteek een ernstige handwonde had, stond op om het kind te voeden. Toen de dertiger terugkeerde in de flat, aanzagen de andere bewoners hem voor de duivel en sprongen een aantal medebewoners in paniek uit het raam", aldus de magistrate.

Een andere versie is dat de man pas nadat hij de kleine had gevoed werd neergestoken door de zus van zijn vrouw die dacht dat hij de duivel was. Vervolgens werd hij uit het raam gegooid. Toen hij beneden opkrabbelde en daarna probeerde zijn woning binnen te komen, zou de paniek ontstaan zijn. Het parket onderzoekt ook of mensen mogelijk zijn gedwongen naar beneden te springen.

Zeven gewonden werden naar ziekenhuizen in de regio overgebracht. Een meisje van 4 maanden overleed aan haar verwondingen.

Geen opmerkingen: