zaterdag 16 oktober 2010

Nieuwe culi-trend: paarse spruitjes

Veroveren rode spruitjes binnenkort ons bord? Wie trendy wil koken, tovert ze maar beter op tafel. De smaak is zoeter en milder, wat kinderen zeker moet aanspreken.

Rode, paarse spruitjes zijn qua uitzicht vergelijkbaar met de groene broertjes, al zijn ze iets kleiner en minder talrijk op de stam aanwezig. Verrassend is hun zoetere smaak.  Kenners beweren zelfs een lichte notensmaak te ontdekken.

Trendy

Op tafel is de groente alvast een blikvanger. De groente, geoogst vanaf oktober tot februari, is in Engeland een gegeerd product en enkel te vinden in gerenommeerde supermarkten. Wie afwisseling in smaak en kleur wenst, haalt met de rode spuitkool immers een blikvanger in huis.

Paarse groenten
Paars is trouwens de kleur dit seizoen op je bord. Een aantal restaurants bieden tegenwoordig een paars palet met voedingsmiddelen aan, gaande van aubergines en uien tot paarse aardappelen, bloemkool tot wortelen. Volgens voedingskenners zien ze er niet alleen trendy uit, ook zijn ze gezonder. Paarse groenten bevatten krachtige antioxidanten, belangrijk in de strijd tegen kanker.

Geen opmerkingen: