maandag 26 september 2011

20 eurocent voor biertje in Engelse club zorgt voor ophef

In Engeland ligt een nachtclub zwaar onder vuur omdat ze hun klanten 20 pence (iets meer dan 20 eurocent) voor een biertje en 10 pence voor sterke drank laten betalen. De speciale avond, genaamd '2 Bob Tuesday', doet morgen zijn intrede in de 'Showbar' nachtclub in Warrington, een stad met 80.000 inwoners in Cheshire, een graafschap in het noord-westen van Engeland. De 'Showbar' richt zich vooral op studenten en is open vanaf 22u30 tot de vroege uurtjes.

"Onverantwoord", vinden organisaties die waarschuwen voor overmatig alcoholgebruik over het kanaal. In 2010 belandden meer dan een miljoen Engelsen in het hospitaal na alcoholgerelateerde uitspattingen, terwijl het Britse drinkgelag de gezondheidszorg tot meer dan drie miljard euro kostte. Volgens 'The Sun' ging het er zaterdag al behoorlijk wild aan toe in de 'Showbar', in die mate dat dronken feestgangers letterlijk omver vielen van zattigheid.

Voor de speciale avond van morgen zal de nachtclub vijf pond (5,7 euro) inkom vragen, waarna het bier aan 20 pence de pint rijkelijk kan vloeien. "Het is hier fantastisch om je helemaal lazarus te zuipen en dat is ook wat haast iedereen hier doet", aldus de 22-jarige Simon Watson in 'The Sun'. "Dinsdag zal ik zeker van de partij zijn om me snel te bezatten."

Minimumprijzen
Don Shenker, verantwoordelijke van de organisatie 'Alcohol Concern', vindt dit idee helemaal niet kunnen: "Zulke clubs zetten duidelijk aan tot onverantwoord drinkgedrag. We creëren zo een heuse zuipgeneratie die zo'n avonden uit, waarbij ze zich zat drinken voor vijf pond, normaal vindt. Dit is een duidelijk voorbeeld van hoe onverantwoord de horeca kan zijn. Kwetsbare studenten en jongeren zijn hun doelgroep. Er moeten dringend minimumprijzen ingevoerd worden." De manager van de Showbar, Katherin Brown, is het daar niet mee eens. "Het is gewoon een speciale avond voor studenten." Volgens Brown kunnen de klanten per bestelling ook slechts één biertje krijgen.

De 'Showbar' pakt ook geregeld uit met andere promoties. Zo kost elk drankje op vrijdagavond slechts twee Britse pond en krijg je op zaterdag twee cocktails voor de prijs van één. De club is ook bekend voor speciale evenementen als sumo-worstelen en zomerse beachparties.
Foto's: theshowbar.co.uk

Geen opmerkingen: