maandag 19 september 2011

Obama brouwt zijn eigen bier

De Amerikaanse president Barack Obama beloonde sergant Dakota Meyer afgelopen woensdag met de 'medal of honor' voor zijn opvallende moed en ondernemingszin met gevaar voor eigen leven. De man redde bijna een dozijn mariniers en een twintigtal Afghaanse soldaten door zijn eigen leven in gevaar te brengen en maar liefst vijf keer terug te keren naar het gevecht. Zijn grootste wens nadat hij de hoogste militaire decoratie gekregen had: een biertje drinken met Obama. En je raadt nooit wat ze dronken.

Meyers wens ging in vervulling en hij dronk op het dakterras van het Oval Office een pintje met zijn president. Het bier in kwestie was een White House Honey Ale. Volgens de televisiezender CBS News kochten de Obama's een hele tijd geleden met hun eigen geld een starterskit om zelf bier te brouwen.

Ook op St. Patrick's Day dronk Obama Honey Ale, dat overigens gemaakt wordt met honing uit de bijenkasten in de tuin van het Witte Huis. Dat maakt van Obama de eerste president in de Amerikaanse geschiedenis die zelfgebrouwen bier kan presenteren aan zijn gasten. Zelfs foodie-avant-la-lettre Thomas Jefferson kon dat niet.

Geen opmerkingen: