donderdag 29 september 2011

Olifantenpoep tegen dassen

Bij de golfclub in Den Dolder hebben ze last van dassen. Daarom heeft de golfdirectie besloten olifantenpoep in te zetten om de beesten te verjagen. De dassen woelen de gladgemaaide greens om in hun zoektocht naar larven en bij golfsociƫteit De Lage Vuursche zijn ze daar helemaal klaar mee.

Omdat de das echter beschermd is, mag het beest alleen op natuurvriendelijke manier worden weggejaagd. Een lid van de golfclub kwam daarom met het plannetje om poep in te zetten. Hij had namelijk vroeger geleerd dat dieren in de regel bang zijn voor roofdieren die een maatje groter zijn dan zij zelf zijn.

Helaas bestaat er ook een regeltje dat roofdierenpoep niet mag worden vervoerd. Gelukkig zijn olifanten ook groot en eng en geen roofdieren, waarna werd besloten dan maar olifantenpoep in te zetten.

"Deze mest is erg goed voor de tuin", verklaart een dierenliefhebber. "Maar het ruikt behoorlijk sterk. Dassen hebben een heel goed ontwikkeld reukorgaan. De kans is dus groot dat ze al snel een blokje omgaan als ze de mest ruiken." Vandaar dat directeur Arnoud de Jager van de golfclub naar de dierentuin in Amersfoort toog om een aantal kilo’s verse poep in ontvangst te nemen. De komende tijd moet nu blijken of de dassen inderdaad hun neus ophalen voor de olifantendrollen.

Geen opmerkingen: