dinsdag 27 september 2011

Stadje in Alabama laat boeven kiezen tussen cel of Jezus

Kleine criminelen die in Bay Minette in Alabama worden gesnapt, kunnen voortaan kiezen tussen een celstraf of Jezus. Het stadje is deze week gestart met 'Operatie Herstel Onze Gemeenschap'. Daarbij kunnen criminelen geen al te grote feiten hebben gepleegd, kiezen tussen een boete/celstraf of een jaar lang naar de mis gaan.

De plaatselijke pastoors kwamen met het idee af "omdat misdaad veroorzaakt wordt door de uitholling van familiewaarden en moraal". "In onze gemeenschap zijn er kinderen die kinderen grootbrengen en ouders die jonge kinderen geen waarden meegeven", zegt de lokale politiecommisaris.

Volgens de American Civil Liberties Union (ACLU) is het plan "compleet ongrondwettelijk". "Zelfs de oerconservatieve Antonin Scalia (één van de negen rechters van het Hooggerechtshof, nvdr) zal het plan veroordelen", klinkt het. In Bay Minette maken ze zich echter geen zorgen. "Toon me iemand die de liefde van Jezus ontdekt heeft, en ik zal je iemand tonen die geen probleem vormt voor de maatschappij", zegt een van de pastoors.

Geen opmerkingen: