maandag 17 oktober 2011

Britse internetters willen Nirvana op 1 met kerst

Britse internetters zijn een actie gestart om 'Smells Like Teen Spirit' van Nirvana met Kerstmis op nummer een in de hitlijsten te krijgen. Ze willen voorkomen dat de plek wordt ingenomen door de commerciële hits van 'X-Factor' en co.
 
Sinds jaar en dag geldt de nummer 1-positie met kerst als ongeveer het hoogst haalbare voor veel artiesten in Groot-Brittannië. Het commerciële geweld van 'X-Factor' leidde er de afgelopen jaren echter toe dat andere bands er niet meer aan te pas kwamen.

Rage Against the Machine
Muziekliefhebbers begonnen in 2009 een beweging op Facebook om ervoor te zorgen dat commercie en slimme marketing voortaan niet meer de enige manieren zijn om de lucratieve nummer 1-spot te bereiken. Hoewel dat in 2009 nog lukte met 'Killing in the name' van Rage Against the Machine, trok 'X-Factor'-winnaar Matt Cardle vorig jaar toch weer aan het langste eind.

Nirvana
Nu is er dus de Facebookactie voor kerst 2011,  en al ruim 13.000 internetters zeggen 'Smells Like Teen Spirit' te zullen downloaden. Nirvana, de band van wijlen Kurt Cobain, staat dit jaar sowieso al extra in de belangstelling vanwege het 20-jarig jubileum van het album 'Nevermind', waarvan 'Smells Like Teen Spirit' de grootste hit was.

Geen opmerkingen: