zaterdag 29 oktober 2011

De spermafiets

Fietsers en voetgangers in Seattle kijken hun ogen uit. De 'spermafiets' is dan ook een opmerkelijke creatie. De tweewieler wordt nu ook gebruikt voor het transport van zaadcellen tussen een ziekenhuis en spermabank in de Amerikaanse stad. De fiets is een Deense creatie en beleefde haar première in 'fietshoofdstad' Kopenhagen.

De Nordisk Cryobank, een van de grootste spermabanken van Europa zocht naar een milieuvriendelijk alternatief voor het vervoer van de zaadcellen naar ziekenhuizen in en rond de stad van Hans Christian Andersen. "Het idee voor de spermafiets ontstond toen we een C02-vriendelijke manier zochten voor het vervoer van de spermastalen. Zo kwamen we uit bij een fiets in de vorm van een spermacel met een koelsysteem. Een half jaar later rijdt de fiets door de straten van Kopenhagen", zegt Peter Bower.

Intussen heeft de creatie ook Seattle bereikt. Het vervaardigen van de fiets was geen gemakkelijke opgave en de mobiele spermacel is ook geen lichtgewicht. De fiets van Deense makelij is vijftig kilogram zwaar en drie meter lang. Rond het frame van de fiets zit een grote spermacel waarin de zwemmertjes bewaard worden. Seattle hoopt nu dat de fiets meer mannen zal aanzetten om een kwakje te schieten voor vrouwen in nood.

Geen opmerkingen: