zaterdag 8 oktober 2011

God schiep VS om wereld te leiden

God heeft de Verenigde Staten geschapen om de wereld te leiden. Dat heeft oud-gouverneur Mitt Romney gezegd in een rede over het buitenlands beleid dat hem voor ogen staat. Met gouverneur Rick Perry van Texas is Romney de belangrijkste kandidaat voor de Republikeinse kandidatuur bij de presidentsverkiezingen in november volgend jaar.

"God schiep dit land niet om een natie van volgers te zijn. Amerika is niet voorbestemd om een wereldmacht te zijn die even belangrijk is als andere", stelde de ietwat chauvinistisch ingestelde Romney.

Tegen studenten van een militaire school in de staat South Carolina betoogde hij dat de wereld veel gevaarlijker zou zijn, als de VS niet de touwtjes in handen zou hebben. "Ik zal me nooit, nooit voor Amerika verontschuldigen", zei Romney.

Romney heeft beloofd dat hij in zijn eerste 100 dagen als president allerlei maatregelen zal nemen die de positie van de Verenigde Staten versterken. Een daarvan is de oprichting van een zeer ontwikkeld antiraketsysteem, wat waarschijnlijk de relatie met Rusland zal verslechteren.

Geen opmerkingen: