zaterdag 22 oktober 2011

Twaalf arbeiders en één agent

De 74-jarige Jack Doran had niet verwacht dat er een armada van gemeentearbeiders zou opdagen om de defecte straatlamp aan zijn huis te herstellen. Niet minder dan twaalf gemeentewerkers en één politieman passeerden de revue alvorens het probleem was opgelost. Intussen waren wel zes weken verstreken.

Meneer Dorham uit het Engelse Cheltenham had het defect gemeld bij het gemeentebestuur, dat prompt een herstellingsploeg uitstuurde. Die jongens geraakten echter niet bij de aansluitdoos omdat die overwoekerd was door een haag. Dit was het signaal om een ploeg van de groendienst het overtollige gewas weg te laten knippen.

Waterinsijpeling
Eenmaal dit probleem van de baan, kwam er een technische ploeg opdagen met een hoogwerker. Die moest onverrichterzake afdruipen omdat er water in het lichtarmatuur sijpelde. Het was aan een andere ploeg technici om dit te komen verhelpen. Intussen was ook een politieman er zich komen van vergewissen dat het defecte licht wel degelijk een gevaar voor de veiligheid inhield.

Kortsluiting
Op een gezegende dag brandde de lamp uiteindelijk. Dat was echter maar voor eventjes want door een kortsluiting floepte het licht weer uit. Op 30 september was alles weer in orde, zes weken nadat meneer Doran het defect had gemeld.

Complex
Bij het gemeentebestuur erkent men dat een en ander nogal lang heeft geduurd. "Het was evenwel een complex probleem en we moesten meerdere ploegen uitsturen om het op te lossen", klonk het verontschuldigend.

Geen opmerkingen: