vrijdag 21 oktober 2011

WK 2014: vooral avondwedstrijden


Het wereldkampionschap voetbal in Brazilië zal in Nederland vooral laat in de avond te zien zijn. Het wedstrijdschema werd afgelopen donderdag gepubliceerd in Zürich. Het aantal nachtwedstrijden dat op het programma staat valt mee.
Enkel in de groepsfase zal de wekker een paar keer gezet moeten worden. Voor deze wedstrijden zijn vier aanvangstijden vastgesteld: 18.00, 21.00, 24.00 en 3.00 uur Nederlandse tijd. Wanneer het stadion in Cuiaba of Manaus aangedaan wordt, komt er nog een uur bij. Deze steden liggen in een andere tijdzone dan de rest van de WK-speelsteden en zullen alleen in de groepsfase gebruikt worden.
Nadat de groepsfase afgerond is, zullen de wedstrijden afgewerkt worden op 'Europese tijden'. De kwartfinales zullen gespeeld worden om 18.00 en 22.00 uur. De halve finales en de strijd om de derde plaats zullen om 22.00 uur te zien zijn. De finale zal plaatsvinden op zondag 31 juli om 21.00 uur.
Gastland Brazilië is al zeker van een plaats in het WK en een beschermde plaats in Groep A. Het Braziliaanse team speelt op 12 juni de openingswedstrijd in Sao Paulo. De 'Goddelijke Kanaries' spelen daarnaast ook twee groepsduels in Fortaleza en Brasilia.

Geen opmerkingen: