donderdag 24 november 2011

1 op 2 in paniek als ze geen toegang hebben tot het internet

Het internet is echt onmisbaar geworden: de helft van de mensen panikeert als ze geen toegang hebben tot het internet, en hun mails of Facebookpagina niet kunnen checken. Voor één op vier mensen is het internet het belangrijkste in hun leven: ze spenderen zelfs meer uren online dan in hun bed.

Mannen zijn meer online dan vrouwen: een op vier spendeert minstens zes uur per dag online, bij vrouwen is dat één op vijf.

Een op drie leest de mails meer dan zes keer per dag. Bij vijf procent loopt dat zelfs op tot 20 keer per dag - of ongeveer elke 45 minuten van de 'wakkere tijd'. Eén op zeven logt meer dan zes keer per dag in op hun socialemedia-accounts, zoals Facebook of Twitter.

Een slechte evolutie? Niet volgens de ondervraagden: driekwart zegt meer kennis te hebben door het internet en ongeveer evenveel voelt zich beter verbonden met de wereld.

Een deel van de verklaring is natuurlijk dat steeds meer mensen
ook voor hun werk de hele dag het internet gebruiken, om dingen op te zoeken bijvoorbeeld. De populariteit van smartphones is een tweede verklaring, waardoor het internet toegankelijk is bij het wachten in de supermarktrij of op de bus.

Geen opmerkingen: