vrijdag 4 november 2011

Drugssmokkelaar

De Zweedse douane heeft onlangs na een wilde achtervolging een vermeende drugssmokkelaar aangehouden. Van drugs bleek echter geen sprake te zijn. De beste man bleek slechts een poepluier onder de motorkap te hebben.

De 'smokkelaar', werkzaam bij de kustwacht in Karlskrona, besloot voor zijn dertigste verjaardag in augustus af te reizen naar Duitsland om een flinke partij drank in te slaan. Zijn collega vond dit een ideaal gegeven om een grap met de man uit te halen. Hij tipte de douane dat er een enorm drugstransport onderweg was naar Zweden.

De douane nam de anonieme tip zeer serieus. Eenmaal in Zweden werd de beste man door de douane achtervolgd naar zijn woonplaats Karlskrona, zo'n 200 kilometer verderop. Hier werd de auto helemaal uitgekamd. Er werd geen spoortje drugs aangetroffen. Het enige dat men onder de motorkap aantrof, was een stinkende, volgescheten luier.

Al snel werd duidelijk dat de douaniers bij de neus waren genomen. De Zweedse douane is woedend dat een grappenmaker hun kostbare tijd en materieel heeft verspild. De kustwacht is geschokt dat een van hun personeelsleden deze grap heeft uitgehaald en heeft aangifte gedaan bij de politie.

Geen opmerkingen: