vrijdag 25 november 2011

Gedumpt.com knapt het vuile werk op in jouw plaats

Het is altijd pijnlijk om te vertellen aan je (bijna ex-)partner dat je jullie relatie niet meer ziet zitten. In China en Amerika kunnen echte lafaards echter rekenen op de hulp van een website, die het vuile werk voor hen opknapt. Zo verloopt de breuk iets vlotter, althans voor de dumper...

Als kind heb je misschien wel eens aan een vriendinnetje gevraagd om het 'slechte nieuws' aan je liefje te vertellen. En dat is precies waar de nieuwe soort website op inspeelt.

China
Het initiatief komt overgewaaid uit China, waar de 'Taobao' al een tijdje bestaat. Het principe is simpel: je geeft de gegevens van je bijna-ex aan de dumpwebsite, en zij sturen er een tussenpersoon op af. Die deelt dan het slechte nieuws mee, uiteraard tegen een kleine vergoeding.

De Chinese website heeft zo'n 40 gewillige agenten, die voor ongeveer 35 euro komaf maken met je relatie en beloven om 'de schade te beperken'. Bovendien is er ook een 'platinadienst', waarbij de boodschap persoonlijk overgebracht wordt en niet via de telefoon.

iDUMP4U
En niet alleen China ontdekte het gat in de scheidingsmarkt, want ook in Amerika bestaat de welluidende website iDUMP4U. Een vertegenwoordiger van dat bedrijf contacteer je bijna-ex telefonisch en somt de redenen op waarom jij het wil uitmaken.

iDUMP4U vraagt 7,5 euro voor een 'basisbreuk', 19 euro voor het verbreken van een verloving en ongeveer 38 euro voor een scheiding.

Wij zijn alvast benieuwd of de trend ook naar ons land zal overwaaien.

Geen opmerkingen: