woensdag 23 november 2011

Hotel in Kopenhagen heeft verboden verdieping voor vrouwen

Hoewel illegaal blijft een hele verdieping van een hotel in Kopenhagen exclusief gereserveerd voor vrouwen, geeft Anders Duelund, directeur van hotel Bella Sky Comwell in de Deense hoofdstad toe.

Het hotel opende in mei een verdieping met twintig kamers waar enkel vrouwen toegang hebben. De etage kreeg de toepasselijke naam 'Bella Donna', Italiaans voor 'mooie vrouw'. "De enige man die in Bella Donna toegelaten wordt, zal een brandweerman zijn in het geval van brand", verzekert Duelund.

"Vrouwen hebben andere (hotel)behoeften dan mannen", verklaart Duelund. De kamers zijn geparfumeerd en met bloemen versierd. De badkamers hebben ruime douches, veel spiegels en grote shaardrogers. De verdieping blijft vooral behouden "wegens groot succes".

Discriminatie
Een man die de discriminatie niet zag zitten, klopte evenwel aan bij de Commissie voor Gendergelijkheid en die besliste op 11 november dat Bella Donna illegaal is. Omdat de commissie geen sancties mag uitvaardigen, kleeft aan het vonnis geen mogelijke boete. Als het hotel echter in zijn boosheid volhardt, kan de eiser de zaak voor een burgerrechtbank brengen en schadeloosstelling eisen.

Het schrikt Dueland niet af. "Wij beslissen zelf wie waar in ons hotel logeert", zegt hij. Het hotel telt 814 kamers, wat inhoudt dat voor de heren nog 794 kamermogelijkheden overblijven

Geen opmerkingen: