woensdag 30 november 2011

Op de foto met Santa en geweren, het kan in de VS

Een schietvereniging in de Amerikaanse staat Arizona heeft haar leden en hun kinderen de kans geboden op de foto te gaan met de kerstman. Op een van de foto's is te zien hoe Santa Claus in een stoel zit, met op de achtergrond sneeuwvlokjes en een kerstboom en naast hem een machinegeweer van tachtigduizend dollar. Een jongetje dat naast Santa staat heeft een AR-15-geweer met granaatwerper in zijn handen.

Ron Kennedy, manager van de schietvereniging, zei dat de club op het idee is gekomen voor de fotosessie toen een als kerstman verkleed clublid vorig jaar toevallig langskwam. Leden van de schietclub wilden toen graag met hun wapens en Santa op de foto. "Onze klanten waren op zoek naar een leuke en veilige manier om hun passie voor vuurwapens en hun kerstwensen tot uitdrukking te brengen", aldus Kennedy. Volgens hem hebben mensen de foto's gebruikt voor kerstkaarten en voor berichten op Facebook.

Democraat Steve Farley noemde de fotosessie ongepast. "Het betrekken van machinegeweren en Santa bij de viering van de geboorte van Jezus Christus is de ergste vorm van ketterij die ik me kan voorstellen. Ik zou de mensen die dit hebben opgezet willen aanraden om wat in de bijbel te lezen", aldus Farley.

Kennedy bracht daar tegenin dat de club simpelweg een veilig evenement voor de feestdagen heeft georganiseerd om uitdrukking te geven aan hun passie. "Het is meer een viering van de grondwet", aldus Kennedy. Als er vraag naar is gaat de club de komende jaren door met de fotosessies.

Geen opmerkingen: