donderdag 1 december 2011

Elke dag gratis eten

Wat doe je als je als vrouw nauwelijks geld hebt om eten te kopen? Je meldt je aan bij een dating-site.

Je kunt natuurlijk klagen dat het oneerlijk verdeeld is in de wereld en dat je zoveel moeite hebt om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar je kunt het lot ook in eigen handen nemen. En dat is precies wat een 23-jarige dame uit New York deed. Haar jaarsalaris van 45.000 dollar was onvoldoende om van rond te komen en daarom besloot ze zich aan te melden bij de dating-site Match.com.

Ze verdiende het lidmaatschapsgeld van 50 dollar per maand ruimschoots terug. 'Voor ik me aanmeldde, had ik nauwelijks geld om eten te kunnen kopen', vertelt ze aan Business Insider. 'Dankzij Match.com sta ik nu niet meer de hele tijd rood.'

De vrouw ging vijf avonden per week uit eten met mannen die ze via de dating-site vond. Haar dates, doorgaans Wall Street-types, vonden het geen probleem om haar mee te nemen naar chique restaurants. Volgens eigen berekeningen ‘verdiende’ de 23-jarige vrouw zo 1.200 dollar per maand.

De vrouw deelde haar hobby met haar twee huisgenoten. Eén van hen hield zelfs een spreadsheet bij met daarin de namen van de mannen die hen meenamen voor een etentje.

Inmiddels is de vrouw gestopt met restaurant-daten. 'Het was vermoeiend', klaagt ze. En oja, ze heeft tegenwoordig een vriendje.

Geen opmerkingen: