zaterdag 10 december 2011

Verstoten Pakistaanse actrice: "Ik was niet naakt, ik had een broekje aan"

De Pakistaanse Veena Malik, actrice en fotomodel, kreeg het deze week hard te verduren omdat ze naakt op de cover van de Indische editie van het tijdschrift FHM prijkte. Op haar arm stonden de letters 'ISI' te lezen, de afkorting van de Pakistaanse geheime dienst. Malik werd daarvoor zelfs verstoten door haar familie.

Malik stak de schuld meteen op het tijdschrift zelf, waartegen ze ook een proces aanspande. Ze eist ruim 1 miljoen euro schadevergoeding omdat de foto's zonder haar toestemming werden gephotoshopt. In een emotioneel interview met CNN zei ze dat haar vader niet meer met haar wil praten, terwijl hij zich wel tot de media richtte.

Ze bleef ook bij haar photoshop-versie, namelijk dat ze niet naakt was tijdens de fotoshoot, enkel topless. "Er is een groot verschil tussen topless en naakt. Je kan heel wat scènes zien in de Bollywood-industrie waarin actrices topless gaan, maar hun borsten bedekken, zoals ik dat deed op de cover. Ik was niet naakt."

Op de vraag of ze dan een broekje aanhad, kwam een bevestigend antwoord: "Maar dat hebben ze verwijderd met welke technologie ze ook gebruiken."

FHM zelf is niet opgezet met het verhaal van Malik en eist openlijke verontschuldigen van het knappe model. Zo niet, dan overweegt het tijdschrift ook naar de rechtbank te stappen. "Ze was volledig op de hoogte van de cover en ze was dol op het concept. Dat heeft ze zeker vijftien keer gezegd", aldus hoofdredacteur Kaeer Sharma.

Malik ontkent dat, maar geeft toe dat ze haar akkoord gaf voor de foto in het magazine zelf (zie foto onderaan), waarbij ze een granaat in haar mond heeft.

Geen opmerkingen: