dinsdag 20 december 2011

Wetenschappers: "Lijkwade Turijn bovennatuurlijk"

Italiaanse overheidswetenschappers zeggen bewijs te hebben gevonden dat de beeltenis van Christus op de beroemde lijkwade van Turijn gevormd is door een "bovennatuurlijke gebeurtenis". Dat schrijft de Britse krant The Independent.

Het katholieke geloof wil dat Jezus Christus in het stuk stof is begraven; anderen stellen dat de lijkwade een zoveelste vorm is van middeleeuws bijgelovig bedrog.

De krant haalt onderzoekers aan van Enea, het Nationaal Agentschap voor Nieuwe Technologieƫn, Energie en Duurzame Economische Ontwikkeling. Zij zeggen dat Middeleeuwse vervalsers in het geheel niet over de vereiste technologie beschikten om die beeltenis in het linnen te branden. Zelfs slaagden zij er enkel in door een equivalent stuk stof te verschroeien door het te bombarderen met hoogintensieve uv-lasers.

"Als de resultaten van ons onderzoek een filosofisch of theologisch debat uitlokken, laten we die conclusies over aan de ter zake bevoegde deskundigen", zei het hoofd van het onderzoeksteam, Paolo Di Lazzaro.

Geen opmerkingen: