donderdag 22 december 2011

Zo overleef je Kerstmis als vrijgezel

Hand in hand door de sneeuw wandelen, samen kijken en luisteren naar romantische films en muziek, op bezoek gaan bij jullie familie, enzvoort. Voor koppels is Kerstmis echt dé tijd van het jaar, terwijl het voor heel wat vrijgezellen niet snel genoeg voorbij kan gaan.

Veel singles krijgen het tijdens de feestdagen wat moeilijk, omdat ze voortdurend geconfronteerd worden met hun alleen-zijn. Toch is dat geen reden om je volledig te laten gaan! Hier volgen de zeven dingen die je zeker moet vermijden om de overgang naar het nieuwe jaar te overleven.

1. Kijk niet naar 'Love, Actually' (of andere romantische films)

Ze zullen de film uitzenden, dat doen ze altijd, en je zal ernaar willen kijken. Geef niet toe aan die drang, want je zult de traantjes niet kunnen tegenhouden en je wentelen in zelfmedelijden.

In 'Love Actually' is iedereen te verliefd, te knap en eindigt alles te goed, net zoals in andere romantische films. Als je toch niet kan weerstaan, onthou dan dat het maar een verhaal is, en dat het echte leven nooit zo romantisch is. Ik herhaal: nooit!

2. Zet je gsm uit als je dronken bent

Als je een glaasje te veel op hebt, is het een goed idee om je gsm te verstoppen of uit te zetten. De verleiding om je ex te bellen of zielige sms'jes te sturen, is te groot als je dronken bent.

Het uitstorten van je hart zal je geen beter gevoel geven, maar enkel spijt als je terug nuchter bent.

3. Stalk je ex'en niet op Facebook

We weten allemaal dat het Facebook-profiel van je ex-vriendje in de gaten houden een slecht idee is, zeker als je je zelf slecht voelt. Jaloezie is het pijnlijke, maar logische gevolg als je de kerstfoto's van hem met zijn nieuwe vriendin ziet verschijnen. Niet kijken (of zelfs defrienden) is dus de boodschap!

4. Luister niet naar romantische kerstliedjes

De radio is de volgende weken verboden terrein, want je wil echt niet geconfronteerd worden met klassiekers zoals 'All I Want for Christmas Is You' en 'Baby It's Cold Outside'. Zet liever wat goede rockmuziek op, zodat je je kan uitleven.

5. Val niet terug op een 'wegwerpvriendje'

Een vriendje die je kan meenemen naar feestjes lijkt misschien een goed idee, maar dat is het niet. Alleen naar een feestje gaan is véél minder erg dan twee weken later aan iederen moeten laten weten dat je alweer single bent.


6. Zoek geen troost in eten

Tijdens de feestdagen word je omringd met lekkernijen, dus is het verleidelijk om je vol te proppen. Probeer je toch in te houden, zodat je je alvast geen zorgen moet maken om je gewicht.

7. Laat je kerstversiering hangen

Als iedereen op bezoek is geweest, heb je waarschijnlijk de drang om je kerstboom, lichtjes of slingers meteen weg te halen. Toch is dat geen goed idee, want het is belangrijk dat je toch wat van de kerstsfeer blijft genieten.

Vergeet niet dat de feestdagen niet alleen bedoeld zijn voor koppels, maar dat ook jij gerust mag feesten met je vrienden en familie!

Geen opmerkingen: