dinsdag 3 januari 2012

"Pink Floyd klaar voor reünieconcert tijdens Olympische Spelen"

Geruchten doen de ronde als zouden de overlevende leden van Pink Floyd hun meningsverschillen aan de kant zetten voor een reünieconcert ter gelegenheid van de Olympische Spelen. Het is van 2005 geleden dat ze nog samen een concert gaven. Het was toen twintig jaar geleden dat ze samen op een podium stonden.

"Het is al jaren duidelijk dat er een heel bijzondere gelegenheid zal nodig zijn om Pink Floyd nog eens samen te krijgen. De Olympische Spelen zijn daar ideaal voor. Net als Paul McCartney (die al eerder getipt werd om de OS te openen) maakt Pink Floyd deel uit van de Britse cultuur van de voorbije veertig jaar. Vermoedelijk komt alles in de komende weken in kannen en kruiken", aldus een insider in de Daily Express.

Eerder dit jaar kwamen Roger Waters, Nick Mason en David Gilmour even samen op het podium tijdens Waters' soloconcert in Londen. Ze speelden toen samen 'Dark Side Of the Moon'.

Het was Waters die in 1985 de band verliet, wat leidde tot een rechtszaak tussen hem en David Gilmour over het gebruik van de bandnaam. In 2005 gaven ze een eenmalig reünieconcert tijdens Live 8.

Geen opmerkingen: