zondag 25 maart 2012

Japanse vissersboot duikt na aarbeving op in Canada

Meer dan een jaar na de verwoestende aardbeving en tsunami in Japan is een toen vermist geraakte vissersboot opgedoken voor de kust van de Canadese provincie British Columbia. Ondanks de bijna 8.000 kilometer lange oversteek over de Stille Oceaan kan de sloep nog drijven, en ligt ze nog normaal op zee. Dat berichtten de Vancouver Sun en CNN.

Het schip werd ontdekt door verkenningsvliegtuigen van de Canadese luchtmacht, op iets meer dan 200 kilometer voor de kust van British Columbia. Ondanks wellicht menige storm kan de sloep nog altijd varen. Vraag is nu of het spookschip geborgen zal worden. De 45 meter lange boot heeft veel schade opgelopen, en niemand wil volgens de reddingsdiensten nog iets te maken hebben met het schip, omdat de sleepkosten veel te hoog zijn.

Als de sloep verder drijft, kan ze echter wel nog een gevaar voor de scheepvaart en het milieu betekenen. Voor de westkust van Noord-Amerika drijft sinds enkele weken ook al een reusachtig tapijt van brokstukken die afkomstig zijn van de aardbeving van 11 maart vorig jaar.

Geen opmerkingen: