dinsdag 22 mei 2012

Een valse vriendin op Facebook kost vijf dollar

De 22-jarige Amerikaanse student Cody Krecicki lijkt een gat in de sociale media-markt gevonden te hebben. Op de website GirlfriendHire bieden vrouwen voor vijf dollar een virtuele Facebook-relatie of vriendschap aan. Nadat de site vorige maand online ging, zijn er al meer dan 100.000 bezoeken genoteerd en konden 300 vrouwen tegen betaling stoute boodschappen posten. "Vrouwen kunnen mannen advies geven, het uitmaken met de vriendin in hun plaats of berichtjes sturen naar iemand zodat die daar zwaar mee kan uitpakken", aldus Krecicki in de 'Naples Daily News'.
1.600 mannen Sommige vrouwen lijken nog heel wat meer te beloven voor vijf dollar. Voor een bepaalde tijd willen ze zelfs je virtuele vriendin zijn, terwijl een andere gewoon belooft "er te zijn voor jou". 1.600 mannen hebben al een account aangemaakt op de site. Zij hebben ook het recht om verzoekjes te vragen. Die variƫren van 'Stuur me een romantische virtuele kaart vanuit New York", over "Veins een relatie, hoe langer hoe beter" tot "wees mijn valse vriendin op Facebook voor een half jaar. Graag met enkele foto's van ons samen". Terwijl de site zich duidelijk richt op singles, kunnen ook mannen met een relatie er hun gading vinden. In een aparte 'Breakup Proxy'-sectie kunnen die mannen een derde partij inhuren om een einde te maken aan hun relatie in het echte leven.
Frankenstein Krecicki stelt nog dat hij alle accounts van mannen persoonlijk controleert en opvolgt en houdt de prijs op vijf dollar om te voorkomen dat prostitutie of illegale praktijken gepromoot worden. Hij zou zelf 50 cent aan elke verkoop overhouden. "Ik voel me zoals Mary Shelley, de schrijfster van 'Frankenstein'. Vrouwen zijn mysterieus. Mannen weten echt niets over hen", besluit Krecicki.

Geen opmerkingen: