woensdag 16 mei 2012

Niet met muntjes betalen alstublieft

Een Britse man is door de rechter in Colchester gewaarschuwd omdat hij een rekening van 804 pond (1009 euro) had betaald in muntjes van 1 en 2 pence. Hij had het bedrag, verpakt in vijf kratten, geplaatst in de tuin van zijn accountant, met wie hij een meningsverschil had. Dat meldt The Telegraph.
De 24-jarige Robert Fitzpatrick, manager bij een thuiszorginstelling, kreeg ruzie met zijn accountant over betalingstermijnen. Door de laatste termijn vorig jaar november te voldoen in koperen muntjes, die hij speciaal bij de bank had opgehaald, wilde hij zijn gelijk halen.
De rechter wees hem op de Coinage Act uit 1971, een wet waarin staat dat alleen bedragen tot 20 pence mogen worden voldaan met muntjes van 1 en 2 pence. Met muntjes van 5 en 10 pence mag een rekening tot maximaal 10 pond worden betaald. Fitzpatrick werd veroordeeld tot het alsnog betalen van het bedrag op de normale manier, inclusief rente. De nieuwe rekening bedraagt 1118 pond (1404 euro).
De accountant had ook een vergoeding geëist voor opslag van de kratten met muntjes, maar die wees de rechter niet toe omdat daarvoor een overeenkomst ontbrak. Fitzpatrick krijgt de kratten met inhoud terug zodra hij het verschuldigde bedrag heeft overgeboekt op de rekening van zijn accountant.

Geen opmerkingen: