donderdag 7 juni 2012

Dwergen protesteren tegen 'Sneeuwwitje' met grote acteurs als Zeven Dwergen

Over heel Hollywood komen dwergen in opstand tegen de producers van 'Snow White and the Huntsman'. Die gebruikten immers acteurs met een normaal gestalte voor de rollen van de Zeven Dwergen. Een theatergroep van dwergen plant een protestmars.
De man die het protest leidt, is Matt McCarthy, die 1,23 meter meet en deel uitmaakt van 'Beacher's Madhouse', een theatergroep met meer dan twintig dwergen.
Digitaal verkleind Net als de vereniging Little People of America is McCarthy boos omdat geen echte dwergen worden opgevoerd in de nieuwe film. In plaats daarvan werden de gezichten van acteurs met een normaal gestalte digitaal overgezet op de lichamen van dwergen.
Grote mars McCarthy schreef een brief naar de voorzitter van filmstudio Universal waarin hij de man waarschuwt dat "als antwoord op deze ongelooflijke onrechtvaardigheid de dwergen van Beacher's Madhouse een mars zullen houden op je kantoor met wel honderd dwergen".
Volgens McCarthy is wat Universal deed "even erg als een blanke acteur de rol van een Afro-Amerikaanse persoon laten spelen en daarna de huidskleur digitaal veranderen".

Geen opmerkingen: