woensdag 27 juni 2012

Ufo op bodem Baltische zee verstoort elektronica duikers

Een ondefinieerbaar object op de bodem van de Baltische zee stoort de elektronische apparatuur van de duikers die het vreemde, cirkelvormige object willen onderzoeken.
De Zweedse expeditie onder leiding van Peter Lindberg zocht een jaar geleden eigenlijk naar het wrak van een schip dat dure flessen champagne aan boord zou hebben. Die vonden ze, maar de sonar registreerde ook een vreemdsoortig object zo'n drie à vier meter boven de bodem van de Baltische zee. Het 'ding heeft rondingen zoals een champignon en kan voorlopig nog niet gedefinieerd worden. Een pad van zo'n driehonderd meter over de zeebodem leidt naar de bizarre vondst.
Een jaar later onderzoekt het Ocean X team de zee-ufo. Volgens professioneel duiker Stefan Hogerborn vallen de camera's en de satelliettelefoon uit wanneer de ploeg boven het voorwerp vaart. Als ze weer wegvaren, werkt alles wel. 'Als we meer dan 200 meter verwijderd waren, functioneerde alles weer. En toen we opnieuw boven het object hingen, weer niet', aldus Hogerborn.
'We hebben onvoorstelbare zaken meegemaakt', bevestigt ook Peter Lindberg. 'En ik ben de meest sceptische van het team. Ik dacht aan een soort steen, een klif of een hoop modder, maar het was niets van dat alles.'
'Ik ben er honderd procent zeker van dat we iets heel unieks gevonden hebben', meent expeditielid Dennis Asberg. 'Of het nu een meteoriet, een asteroïde, een vulkaan of de basis van pakweg een Duitse U-boot uit de Koude Oorlog, of een ufo is... het moet wel 'iets' zijn.'
Sceptici zetten vraagtekens bij de nauwkeurigheid van de sonartechnologie. In het verleden gebeurde het ook dat 'ufo's' verward werden met weliswaar ongewone maar natuurlijke rotsformaties.
Wel staat vast dat de Baltische zee heel wat 'schatten' bevat. Er zouden zeker 100.000 voorwerpen op de zeebodem liggen.
Lindberg denkt eraan om zijn vondst te commercialiseren. Zo zouden de rijken der aarde met een duikboot tot bij het object kunnen varen.
De komende weken wordt er opnieuw naar de zeebodem afgedaald.

Geen opmerkingen: