vrijdag 7 december 2012

Duurste kerstmaal ter wereld kost 154.000 euro

In Londen kan worden ingeschreven op de duurste kerstmaaltijd ter wereld. Het diner dat door de jonge chefkok Ben Spalding wordt bereid kost 154.000 euro.
Voor dat bedrag krijgt de gelukkige een fles champagne die voor de Eerste Wereldoorlog werd gebotteld (waarde: 45.794 euro), kaviaar van 6.189 euro en een watermeloen van 3.218 euro. Daarnaast werkt de 25-jarige Spalding met witte truffel en een zeldzame soort kalkoenfilet van Wagyu-rund, die wordt omhuld met een blad van eetbaar goud, besprenkeld met peperdure pistachenoten.
Er is slechts een maaltijd verkrijgbaar, waarvan vier mensen kunnen genieten. De maaltijd wordt bij de winnende bieder thuis bereid op eerste kerstdag, schrijft The Sun.
De chefkok kookt in het Londense restaurant John Salt en werkte in het verleden voor Gordon Ramsay en Heston Blumenthal. De website VeryFirstTo biedt dit culinair hoogstandje aan. 'Dit menu is enkel voor rijke smaakpapillen, maar het zal een buitengewone verwennerij zijn.'

Geen opmerkingen: