zondag 20 januari 2013

Hond bezoekt iedere dag de mis na overlijden baasje

Een Duitse Herdershond is al twee maanden in diepe rouw na de dood van zijn baasje Maria. Elke dag als de klokken luiden, trekt Tommy steevast naar de kerk van San Donaci nabij Brindisi in het zuiden van Italiƫ waar Maria's begrafenis plaatsvond.
De trouwe hond gaat bij het begin van de mis voor het altaar liggen en neemt dan bijna letterlijk deel aan de viering met de andere gelovigen van het dorp. Af en toe dommelt de 12-jarige Tommy even in als het hem wat te langdradig wordt, maar bij de communie neemt hij telkens weer plaats naast de priester die de hosties uitdeelt.
Tommy's baasje Maria was een echte hondenliefhebster. De alleenstaande vrouw ontfermde zich over vier zwerfhonden die ze geadopteerd had alsof het haar kinderen waren. Haar hele leven stond in het teken van haar honden. Twee maanden geleden is Maria plots overleden op 57-jarige leeftijd.
Trouwste gelovige Haar honden bleven verweesd achter, maar de Duitse Herdershond ging net voor haar afscheid nog mee naar de Santa Maria Asunta kerk in San Donaci en volgde de begrafenismis helemaal mee zoals de andere gelovigen.
Nu begeeft Tommy zich elke dag klokvast om 17 uur als de klokken luiden op het dorpsplein naar de kerk waar zijn baasje begraven werd.
Voedsel Gelukkig kunnen Tommy en zijn drie viervoetige vriendjes na de dood van hun baasje voor voedsel rekenen op de hulp van de plaatselijke apothekeres. Zij hielp Maria al een handje bij het voeden van de honden en heeft nu min of meer haar rol overgenomen.

Geen opmerkingen: