zaterdag 9 maart 2013

Vrouw bevalt van schildpad en... meisje

In Nigeria is een 20-jarige vrouw bevallen van een schildpad. En van een meisje. De wonderbaarlijke bevalling gebeurde ten huize van gebedsgenezer Yakafi in Lagos na een tien maanden lange zwangerschap. Moeder Rasheedat Raimi, de baby en de schildpad stellen het wel.
De jonge vrouw kwam van het platteland naar Lagos omdat ze te kampen had met verschrikkelijke buikpijn. "Ik hoopte soelaas te vinden bij Yakafi", doet zij haar verhaal. "Al bij de eerste gebedswake brak mijn vruchtwater".
Tot ieders verbazing beviel Rasheedat Raimi van een schildpad. Die verscheen tegelijk met de placenta. Weinig later zette de vrouw een dochtertje op de wereld. "Ik kon mijn ogen niet geloven", getuigt de vrouw. "Ik was erg verzwakt, maar tegelijk was de pijn in m'n buik verdwenen. Ik voelde me van een zware last bevrijd".
"Alles in orde" Tijdens haar tien maanden durende zwangerschap heeft de vrouw verscheidene malen een echografie ondergaan. "Nooit heeft iemand mij verteld dat ik een schildpad in mijn buik droeg. Telkens kreeg ik te horen dat alles in orde was en dat ik op tijd zou bevallen".
Hagedis Gebedsgenezer Yakafi staat ook voor een raadsel. "Dit is wonderbaarlijk, maar waar", zegt de man. "Ze kwam bij mij te rade, samen met haar familie. Rasheedat doorstond hevige pijnen. Wanneer ik haar buik betastte, voelde ik iets vreemds bewegen. Ik dacht dat het een hagedis was, maar het bleek een schildpad. Het reptiel had de moederkoek aan flarden gescheurd. Kort nadien zag de baby het levenslicht".

Geen opmerkingen: