donderdag 18 april 2013

Culinaire trend: cocktails op basis van sperma

Een barman hoopt cocktailliefhebbers te kunnen overtuigen van alcoholische drankjes met sperma als hoofdbestanddeel. Volgens de bedenker belooft dit dé culinaire trend van 2013 te worden en geven deze cocktails een boost aan de gezondheid van de consumenten.
In 2011 publiceerde Paul 'Fotie' Photenhauer al het boek 'Natural Harvest: A Collection of Semen-Based Recipes', in maart lanceerde hij zijn tweede werk 'Semenology - The Semen Bartender's Handbook'. De auteur wil zo mensen leren hoe sterkedrank te combineren met de delicate smaak van sperma. In het boek vind je recepten voor onder meer drankjes met ronkende namen als Macho Mojito, Slightly Saltier Caviar en Galliano Cum Shot. Daarnaast geeft hij ook tips hoe het moeilijkste ingrediënt 'te oogsten' en hoe dit te bewaren.
De barman benadrukte aan SF Weekly dat dit geen grap is. "Als je wil dat je partner slikt bij orale seks, dan moet je bereid zijn je eigen sperma op te eten. Toen ik hierover begon na te denken, besefte ik dat mensen heel wat rare dingen eten. Eieren zijn de menstruatie van kippen, melk is eigenlijk de borstproductie van koeien. Sperma is tenminste vers en je weet wie het geproduceerd heeft." De auteur benadrukt ook de voordelen van koken met sperma. "Het is een goede bron van vitamines die je nagels verstevigen, je haar doen glanzen en je huid laten stralen."
Experts waarschuwen echter voor seksueel overdraagbare aandoeningen in ongekookt sperma. "Als voeding gekookt wordt, dan vernietig je alle levensvormen, als virussen, erin. Maar in deze cocktails gaat 'rauw' sperma. Photenhauer raadt daarom alleen lichaamssappen te gebruiken waar je zeker van bent dat de consumptie veilig is. Maar de barman gelooft dat wel dat door de complexiteit van sperma dit ingrediënt op culinair niveau niet moet onderdoen voor kaas of wijn, hij wil niet dat zijn boek als een gimmick gezien wordt.
Toch zit er iets in de idee van Photenhauer, een onderzoek aan de universiteit van New York toonde aan dat sperma goed is voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Dit bevat namelijk chemische stoffen die volgens vorsers het humeur kunnen opkikkeren, zo kan sperma depressies bestrijden, affectie tussen koppels verhogen en slaapproblemen verhelpen.

Geen opmerkingen: