maandag 9 september 2013

Doodverklaarde man moet bewijzen dat hij nog leeft

Een springlevende man uit New York is geschrapt van de ziekteverzekering, zijn bankrekeningen werden geannuleerd en kredietkaarten geschrapt omdat een ziekenhuis hem officieel dood heeft verklaard. Juan Antonio Arias (57) sleept het hospitaal begrijpelijkerwijs voor de rechter.
In maart 2009 zette het Bronx-Lebanon Hospital per vergissing de naam van Arias, het nummer van zijn sociale zekerheid en zijn geboortedatum op een overlijdensakte. Pas een jaar later merkte de man dat er iets niet pluis was. Hij kreeg geen uitkering meer van de ziekteverzekering en z'n betaalkaarten en bankrekeningen werden geschrapt. De belastingen die hij voor het voorbije aanslagjaar had betaald, werden teruggestort aan zijn twee kinderen.
Identiteit bewijzen De man stapte naar de rechtbank. Je zou voor minder. Twee rechtszaken leverden tot dusver niets op wegens procedurefouten. Een derde zaak werd vorige maand ingeleid. Volgens zijn advocaat moet meneer Arias enkel en alleen bewijzen dat hij wel degelijk meneer Arias is om de dingen weer in hun plooi te krijgen.

Geen opmerkingen: