donderdag 6 februari 2014

Een tikkende tijdbom

Toen pornoster Elizabeth Starr 15 jaar geleden haar carrière een duwtje wou geven door voor grotere borsten te kiezen, liet ze "revolutionaire" polypropyleen-implantaten steken. De illegale ingreep stimuleert de productie van vocht, wat bij Starr ondertussen tot een O-cup heeft geleid. "Ze logen tegen me en zeiden dat de operatie goedgekeurd was door de FDA", getuigt Elizabeth, die door een sterk verhoogd risico op infecties en bloedklonters rondloopt met tikkende tijdbommen.
Experten zien maar één oplossing voor het probleem: een dubbele mastectomie. Voor de 43-jarige, alleenstaande moeder van twee, die in totaal al 63 corrigerende operaties onderging om de schade te beperken, is haar borsten verliezen echter geen optie. "Een mastectomie zou het einde van mijn carrière betekenen", getuigt Starr.
Experiment Toen het glamourmodel de beruchte ingreep liet uitvoeren in 1999 kreeg ze de garantie dat de implantaten goedgekeurd waren door de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA. "Ik ben het slachtoffer van een experiment geworden. Toen had ik nog de steun van mijn familie en de garantie dat een grote boezem mijn carrière een boost zou geven. Nu leef ik van dag tot dag met de vrees dat infecties of bloedklonters mijn einde zullen betekenen. Het heeft mijn leven verpest", klinkt het.
Waarschuwing "Het is hard als je het slachtoffer wordt van zoiets en nog harder wanneer je een levenspad hebt gekozen waar anderen op neerkijken. Ze denken wellicht dat ik de miserie verdien, maar ik zou het nooit iemand toewensen en ik hoop dat mijn verhaal als een waarschuwing kan dienen", besluit Starr.

Geen opmerkingen: