zondag 31 oktober 2010

Dochter van chef MI6 poseert met kalasjnikov voor kerstboom

De dochter van de chef van de MI6, de Britse buitenlandse inlichtingendienst, heeft haar vader in verlegenheid gebracht. Veel is daar niet voor nodig: een foto op Facebook waarop de 23-jarige Corinne poseert met een vergulde kalasjnikov voor een versierde kerstboom volstaat. Dat bericht de Britse krant Daily Mirror op zijn website. 
 
Het geweer is volgens kenners een ontmandeld exemplaar dat haar vader, Sir Jon Sawers, kreeg als aandenken kreeg aan zijn periode in Irak. In 2003 was hij er 'speciale gezant' van het Verenigd Koninkrijk. De gewezen Iraakse dictator Saddam Hoessein bezat meerdere vergulde wapens, aldus de krant.

Zwembroekfoto's
Het is niet de eerste keer dat Sawers voelt hoe 'gevaarlijk' Facebook kan zijn. Vorig jaar nog waren vakantiefoto's van hem in zwembroek voor iedereen zichtbaar. De schuldige? Zijn vrouw, die geen enkele privacy-instelling had ingesteld op haar Facebookaccount.

"Twee keer nadenken"
Ook de 873 vrienden van Corinne hebben zomaar toegang tot de familie. "Gezien de gevoeligheid van haar vaders job zou ze twee keer moeten nadenken voor ze iets online zet. Het is echt een stomme beslissing", aldus een veiligheidsadviseur.

Geen opmerkingen: