vrijdag 15 oktober 2010

Geen officiële verklaring voor objecten in New Yorkse lucht

De vreemde objecten die gisteren voor sensatie zorgden in New York City, blijven voorlopig een mysterie. De luchtvaartautoriteiten konden ze nog niet verklaren, een expert in paranormale verschijnselen ziet echter een triviale oorzaak.
 
"We zijn niet in staat om deze objecten te identificeren", gaf een woordvoerder van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) tegenover ABC News toe. "Het enige wat we weten, is dat het niet om helikopters of vliegtuigen kan gaan. Maar het is onmogelijk te zeggen wat de objecten dan wel waren."

"Ze hingen te wachten"
De waarnemingen van de objecten - sommige New Yorkers spreken over 'lichten' - vonden bij klaarlichte dag plaats en leidden tot tientallen telefoontjes aan de New Yorkse politie en de FAA. "Het zag eruit alsof kwallen gemaakt van licht in het luchtruim boven ons hingen te wachten om opgemerkt te worden", zegt een ooggetuige. "Ik verwachtte min of meer dat iets of iemand zich kenbaar zou maken tegenover ons."

Maar wie op een 'first encounter' met wezens van een andere planeet hoopt, kan bedrogen uitkomen. Volgens een specialist in paranormale verschijnselen zou het gewoon om ballons gaan. "De objecten zien er precies hetzelfde uit als tijdens waarnemingen van enkele jaren geleden in Buffalo", klinkt het. "Toen ging het om Mylar-ballonnen, die gemaakt zijn van nylon en soms een metaalkleurige buitenkant hebben."

Geen opmerkingen: