woensdag 28 september 2011

Heidi overleden

Heidi, de schele buidelrat uit de zoo van Leipzig die enkele maanden geleden faam verwierf door op de Amerikaanse nieuwszender ABC te voorspellen wie er met de felbegeerde Oscars aan de haal zou gaan, is woensdag overleden. Dat meldt de zoo waar het diertje verbleef.

De opossum was drieënhalf jaar oud en had al enkele weken af te rekenen met gezondheidsproblemen. De zoo besliste om het diertje te laten inslapen om "het nieuw leed te besparen". "Heidi heeft voor altijd de ogen gesloten", luidde het in een communiqué.

Er zijn twee hypotheses waarom de opossum een schele blik had: het drastische regime waaraan het beest onderworpen werd voor zijn vertrek naar de Verenigde Staten, of zijn overgewicht waardoor er zich vet achter de ogen zou opgestapeld hebben.

Celebrity
De buidelrat prijkt op de lange lijst van bekende dieren uit Duitsland, zoals de ijsbeer Knut, de vedette van de zoo van Berlijn die in de lente van dit jaar overleed, en de octopus Paul, die in het aquarium van Oberhausen verbleef, de resultaten voorspelde van de wereldbeker voetbal in Zuid-Afrika en in de herfst van vorig jaar het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde.

Populairder dan Merkel
Heidi had een eigen Facebookpagina. De buidelrat telde 332.963 fans, drie keer zoveel als de 107.000 aanhangers van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Geen opmerkingen: