woensdag 28 september 2011

Vietnamees slaapt zeven jaar naast zijn dode vrouw

Een Vietnamees heeft zeven jaar lang naast het stoffelijk overschot van zijn vrouw geslapen. De 57-jarige Le Van opende het graf van zijn vrouw een jaar naar haar dood in 2003. Hij stopte het skelet in een grote beschilderde doodskist met de vorm van zijn vrouw en trok de kist vrouwenkleren aan. Dat meldt de website VietnamNet.

Moeilijk afscheid nemen
Het lukte de Vietnamees klaarblijkelijk niet echt om afscheid te nemen van zijn echtgenote. Vlak na haar dood sliep hij gedurende 22 maanden op het graf zelf, maar regen en wind begonnen op de duur hun tol te eisen. Daarop dacht hij: "Laat ik een tunnel naar het graf graven", maar daar konden zijn kinderen nog een stokje voor steken. Uiteindelijk groef hij de beenderen opnieuw op.

"Oefening"
Le Van wilde niet weten van de oproep van de autoriteiten om de stoffelijke resten opnieuw bij te zetten. De doodskist in de slaapkamer was "een oefening", zodat hij bij zijn volgende reïncarnatie op een hoger niveau kon terugkeren, luidde het.

Vietnamezen begraven hun doden in familiegraven op kerkhoven die ver van woongebieden liggen. Na zowat vijf jaar worden de stoffelijke resten opnieuw opgegraven. De beenderen worden dan ceremonieel gezuiverd en vervolgens in een kleinere doodskist opnieuw bijgezet.

Geen opmerkingen: