zaterdag 24 september 2011

Niklas solliciteert bij politie

Amper vijf is hij maar Niklas weet al wat hij later als hij groot is, worden wil. De Duitse knul stuurde nu al een sollicitatiebrief naar de politie. Minister Ralf Jäger was zo onder de indruk van het initiatief dat hij de jongen een bedankbriefje stuurde met een uitnodiging voor een evenement op de politieschool.

Brandweerman, piloot of agent....het zijn dé droomberoepen van ontelbare kleine jongens. Maar als het van Niklas afhangt dan blijft het niet bij een droom. De jongen uit Bocholt bij Düsseldorf solliciteerde alvast bij de politie. Zijn cv was kort maar krachtig en zo goed dat minister Jäger, Niklas een antwoord stuurde. 'De politie kan veel goede krachten als jij gebruiken. Uit jouw sollicitatie blijkt dat je nu al met de politie begaan bent', loofde de minister de knul.

Toch zal de kleuter nog dertien jaar geduld moeten oefenen. Pas op zijn achttiende kan hij met succes solliciteren bij de politie. Minder lang zal hij moeten wachten om wat sfeer op te snuiven in de politieschool want de minister nodigde hem als eregast uit op een feest met 1.400 agenten in opleiding. En dat is nog lang niet alles. 'Je krijgt van mij ook nog een politietas met een politiebeertje en een echte politievoetbal', beloofde de minister. De grootste hobby van de kleine sollicitant ligt dan ook voor de hand: spelen met zijn politiewagentjes en een politiehelikopter.

Geen opmerkingen: