vrijdag 23 september 2011

Trouwste kat ter wereld wacht elke dag in station op baasje

Graeme is wellicht de trouwste kat ter wereld. Elke dag brengt Graeme in het Australische Melbourne zijn baasje naar het station en wacht haar daar op tot ze 's avonds na het werk weer aankomt. De trouwe viervoeter geniet in het station al de status van een rockster en heeft zelfs een Facebookpagina met al zestig vrienden.

'Rock star' en 'Graeme the Trainspotter' zijn enkele van zijn bijnamen, gegeven door de vele pendelaars die de ket dagelijks in het Hurstbridge-station in Melbourne tegen het lijf lopen. Tientallen pendelaars noemen Graeme bij naam en aaien hem even voor ze op of af te trein stappen.

Safety first
Dat Graeme een erg slim beest is, blijkt ook uit het feit dat hij ook aan zijn veiligheid denkt: in plaats van de sporen over te steken neemt het dier de trappen om van het ene perron naar het andere te gaan.  Tegen de avond trekt Graeme net op tijd via de trappen naar het juiste perron om zijn baasje Nicole Weinrich te gaan opvangen. "Hij lijkt altijd te weten in welke treinwagon ik zit, want als de deuren opengaan, dan zit ie altijd braaf te wachten achter de gele lijn. Safety first bij Graeme. Hij is een geweldige kat."

Facebook
Een keertje liet Graeme zich iets te ver verleiden in zijn heldendom en stapte hij samen met enkele grote fans de trein op om vervolgens in het volgende station weer af te stappen. "Dat doet ie echt maar zelden. En gelukkig maar, want het maakt me wel wat bezorgd. Het is een heel speciaal beest met heel veel vrienden. Graeme heeft nu zelfs zijn eigen Facebookpagina met al zestig vrienden."


Geen opmerkingen: