dinsdag 20 september 2011

Schoolkinderen moeten hun eigen wc-papier meebrengen

In het Oost-Duitse Wittenberg heeft een lagere school een wel heel drastische maatregel genomen. De leerlingen moeten voortaan hun eigen wc-papier meebrengen. De reden voor deze draconische stap is vandalisme: telkens weer geraken de toiletten van de school verstopt door WC-rollen en grote proppen wc-papier. Dat meldt 'Die Mitteldeutsche Zeitung'.
 
Het probleem sleept nu al jaren aan. Na herhaaldelijke verwittigingen en overlegrondes met de ouders, is voor de directie de maat (of eerder het toilet) vol. De ouders kregen te horen dat hun kinderen vanaf nu een rol wc-papier in hun boekentas moeten laden. Het gaat wel om een voorlopige maatregel en de leraars houden altijd noodtoiletpapier achter de hand.

Gevolgen dragen
Op deze manier wil de school duidelijk maken aan de jongeren die zich misdragen door steeds weer toiletpapier in de wc's te proppen dat hun 'vandalenstreken' grote gevolgen hebben en dat ze die dan ook maar moeten dragen.

Onderpand
Blijkbaar is het probleem wijd verspreid in Duitsland. In een school in München moeten de leerlingen zelfs een 'onderpand' betalen voor het toiletpapier. De Duitse onderwijsautoriteiten zien alvast geen probleem. "De scholen en de ouders mogen zo'n probleem zelf aanpakken, liefst met gezond verstand", klinkt het daar.

Geen opmerkingen: