dinsdag 20 september 2011

Schotland vecht doedelzakverbod op WK rugby aan

Na de vele klachten over de vuvuzela's op het WK voetbal in Zuid-Afrika wil de organisatie van het WK rugby in Nieuw-Zeeland niks aan het toeval overlaten. Alle toeters, trommels en andere instrumenten waarmee supporters lawaai kunnen maken, zijn verboden in de stadions. De Schotse overheid wil nu dat er een uitzondering wordt gemaakt voor doedelzakken.

Volgens de krant The Scotsman vloeit de oproep van de Schotse overheid voort uit een klacht van de Schotse fan Matthew Strachan. Die speelt als fan van de Schotse rugbyploeg naar eigen zeggen al jarenlang doedelzak bij vrijwel alle belangrijke wedstrijden van zijn land. Hij was geschokt toen hij, na een "lange en kostelijke reis" naar Nieuw-Zeeland, erachter kwam dat doedelzakken in de stadions verboden zijn.

Strachan vindt dat het bespelen van de doedelzak in de stadions in elk geval voor en na de wedstrijd toegestaan zou moeten worden. Om zijn eis kracht bij te zetten, is hij op Facebook een petitie begonnen die tot nu toe door een paar honderd mensen is getekend.

Geen opmerkingen: