maandag 10 oktober 2011

Agent redt zijn leven door vinger in revolver te rammen

Een agent van de NYPD heeft zijn eigen leven gered door zijn vinger onder de hamer van een .38 revolver te steken toen hij werd aangevallen door een gewapende man. Hij brak uiteindelijk wel zijn vinger omdat zijn aanvaller verschillende keren de trekker probeerde over te halen.
 
Michael Miller en zijn collega William Redin waren zaterdag op patrouille toen ze 's nachts een wagen die te snel reed aan de kant zetten. Toen ze de wagen naderden, zagen ze dat de passagier op de achterzetel zenuwachtig aan zijn broek zat te prutsen. Nadat ze de passagiers aanmaanden om uit de wagen te stappen, greep Miller verdachte Eugene Graves bij zijn broeksriem en voelde hij de revolver onder zijn kleren steken.

Graves en Miller geraakten in een gevecht verwikkeld, waarbij Graves zijn .38 revolver bovenhaalde en op de maag van Miller richtte. In een fractie van een seconde reageerde de agent door zijn ringvinger onder de hamer van de revolver te steken, nog voor de verdachte een schot kon lossen. Hij haalde de trekker zo vaak over, dat Miller zijn ringvinger brak.

Ondertussen was een andere politiepatrouille aangekomen die Graves kon ontwapenen en arresteren. Hij bleek in het bezit te zijn van crack. Hij wordt nu aangeklaagd voor moordpoging op een agent, geweldpleging op een agent, verboden wapenbezit, drugbezit en weerspannigheid.

Geen opmerkingen: