dinsdag 25 oktober 2011

Facebook-actie loopt uit de hand

Gedrum, paniek en gehuil: de Facebook-actie van een kledingwinkel in Berlijn is zwaar uit de hand gelopen.

Het bizarre tafereel deed zich voor in de belangrijke winkelstraat Friedrichstrasse. De Weekday-boetiek wilde van zijn 'vintage'-stock af en bood alle spullen aan tegen een spotprijs, lees: tussen één en acht euro.

Het logische gevolg was dat -nog voor de opening om 13 uur- al vijfhonderd jongelingen stonden te dringen. De meesten onder hen waren tussen 14 en 17 jaar oud.

Toen de deuren uiteindelijk opengingen, werd de ruimte van 700 m² meteen overspoeld. De sfeer raakte snel agressief: sommige tieners kropen zelfs op de rekken en stalen de lampen van het plafond.

"Zaak werd afgebroken"
De verkoopsters verborgen zich uit angst in de pashokjes. "De zaak werd gewoon afgebroken", aldus student Thomas. Uiteindelijk liet de losgeslagen bende een ware ravage achter, met kledingstukken die overal op de grond rondslingerden.

"We waren niet voorbereid op zo'n mensenmassa en verontschuldigen ons voor de organisatorische chaos", aldus een winkelwoordvoerster. "We zullen onze acties nog steeds communiceren via Facebook, maar dan zullen we beter voorbereid zijn." Volgens de politie raakte niemand ernstig gewond.

Geen opmerkingen: