donderdag 27 oktober 2011

Legoman spoelt aan op strand in Florida

Op het strand van Siesta Key in Florida is dinsdag een 2,5 meter groot beeld van een Lego-mannetje aangespoeld. Op zijn borst staat 'No Real Than You Are' en op zijn rug staat de naam 'Ego Leonard'.

Ego Leonard is volgens the Herald Tribune een anonieme Nederlandse guerrillakunstenaar. De krant zocht en vond een gelijknamige website en stuurde de man een e-mail. "Ik ben blij de aan de overkant te zijn, het was een helse zwemtocht. Heerlijk weer hier en aardige mensen. Ik denk dat ik een tijdje blijf", was het antwoord.

Nadat de strandgangers hun ogen uitkeken naar het vreemde beeld, kwam de politie het in beslag nemen. Die weet echter niet wat ze ermee moet aanvangen. Lego zelf beweert met het beeld helemaal niks te maken te hebben. Als niemand het beeld komt opeisen, mag vinder het beeld hebben. Jeff Hindman, die Legoman in het water zag drijven, weet alvast wat hij ermee wil doen. "Ik zet het op eBay."

Voor de volledigheid: in 2007 spoelde een gelijkaardige Legoman al eens aan in het Nederlandse Zandvoort en een jaar later op een strand in Engeland.

Geen opmerkingen: