donderdag 27 oktober 2011

Ouders van kleine Adolf Hitler uit ouderlijke macht ontzet

Een Amerikaans echtpaar dat één van zijn kinderen Adolf Hitler had genoemd, is uit de ouderlijke macht ontzet. De kleine Adolf (6) en zijn zussen JoyceLynn Aryan Nation ('Arische Natie') en Honszlynn Hinler Jeannie zijn bij een pleeggezin ondergebracht. Dat meldt Foxnews.

Vorig jaar werden de kinderen door een rechter al eens geplaatst, omdat ze zouden zijn misbruikt en verwaarloosd. In een nieuwe uitspraak vorige week werden die beschuldigingen weerlegd, aldus vader Heath Campbell. "De rechter vertelde ons dat er geen bewijs is van misbruik, maar dat hij de kinderen bij ons weghaalt omwille van hun namen."

Heath Campbell en zijn vrouw Deborah kampeerden vorige week met enkele medestanders voor de deur van de kinderbescherming in Flemington (New Jersey) om er te protesteren. Ze willen hun kinderen terug nu er bewezen is dat er geen sprake is van misbruik of verwaarlozing en vinden het onterecht dat ze uit de ouderlijke macht zijn ontzet. In december buigt een rechter zich over hun verzoek.

Campbell en zijn vrouw kwamen drie jaar geleden al eens in het nieuws door een tv-interview. Dat kwam er nadat een plaatselijke supermarkt weigerde een taart te maken voor de jarige Adolf en de autoreiten inlichtte. In het interview gaven ze toe dat de naamkeuze voor hun kinderen was ingegeven door haatgevoelens. "Maar we hebben geen kwade bedoelingen. Dit is Amerika, een vrij land", klonk het toen. "We hebben het recht onze kinderen om het even welke naam te geven.

Heath Campbell, zijn vrouw Deborah en de kleine Adolf in 2008.

Geen opmerkingen: