maandag 3 oktober 2011

Man steekt appartement in brand voor 40 euro schuld

Een man wou een vriend onder druk zetten. Hij was het wachten op zijn veertig euro beu en stak het appartement van zijn makker in de fik. De schuldeiser kreeg dan ook veertien maanden cel voor brandstichting.

De 24-jarige Manuel M. stapte boos naar zijn vriend Marcel K. Hij was het wachten op zijn veertig euro hondsbeu en toen Marcel het geld niet wou terugbetalen, ontstak Manuel in woede. Hij besloot om zijn makker onder druk te zetten en stak eerst de matras van Marcel zijn bed in brand.

Maar Marcel was niet onder de indruk en bleef volhouden dat hij geen geld had waarop Manuel naar de living stapte en een gordijn in de fik stak. De woeste schuldeiser stichtte nog een derde keer brand maar toen hij zijn derde brandje opnieuw wou blussen ging het mis. Er kwam geen druppel water uit de kraan en de mannen moesten vluchten. Marcel K werd met een rookvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis en Manuel werd opgepakt.

Toen de rechter hem vroeg waarom hij met de lucifers speelde, antwoordde de Zwitser dat het om een spontane ingeving ging. Hij was ook dronken en vond dat zijn makker hem onrecht aandeed door het geleende bedrag niet terug te betalen. De dader kreeg veertien maanden voor brandstichting en moet zijn vriend ook een schadevergoeding betalen.

Geen opmerkingen: