woensdag 5 oktober 2011

Plicht of bemoeizucht: politie geeft kritiek op hotpants

Na verschillende onopgeloste gevallen van seksuele agressie in de buurt van Brooklyn, bemoeit de politie van New York zich tegenwoordig met de vestimentaire keuze van jonge vrouwen. En daar zijn ze uiteraard niet allemaal even blij mee.
 
"Een politieman hield me tegen, wees naar mijn outfit en vroeg of ik mijn short niet te kort vond", getuigt Lauren in de Wall Street Journal. En Lauren is niet de enige, want de agenten van de NYPD spreken steeds meer vrouwen aan die volgens hen te veel 'bloot' laten zien.

De agenten zelf zijn ervan overtuigd dat het hun plicht is om jonge vrouwen te waarschuwen. Ze laten hen dan ook duidelijk verstaan wat ze van hun kleren vinden. "Je outfit geeft aan verkrachters de indruk dat je 'makkelijk toegankelijk bent", zei één van hen. "Je bent exact het soort meisje op wie zulke types zich richten."

Bij heel wat vrouwen schieten de opmerkingen van de politie in het verkeerde keelgaat. "Vrouwen moeten kunnen dragen wat ze willen zonder te vrezen voor geweld", staat te lezen op Safeslope, een site die zich bezighoudt met de openbare veiligheid in New York. "Het is de taak van de politie om haar burgers te beschermen tegen het kwaad, niet om hen de schuld te geven."

Wat vind jij? Handelt de Amerikaanse politie uit goede bedoelingen? En hoe zou jij reageren als een agent kritiek geeft op jouw kleren? Laat het ons weten in de reacties!

Geen opmerkingen: