donderdag 6 oktober 2011

Snelheidsduivel krijgt monsterboete van 36.411 euro

Een snelle Zweed heeft een monsterboete gekregen in Zwitserland. De man raasde tegen 290 kilometer per uur over de snelweg. De rechter veroordeelde hem tot het betalen van 36.411 euro. 
 
De 37-jarige snelheidsmaniak raasde met zijn Mercedes over de A12. De flits ging af tegen 290 kilometer per uur en dat is een record, schrijft de krant Blick. De politie zette de Zweed aan de kant. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en werd opgesloten. De politie nam ook zijn luxewagen in beslag.

De man werd veroordeeld tot het betalen van een monsterboete en ging tegen de uitspraak in beroep. Hij beweerde dat de snelheidsmeter van zijn voertuig kapot was en voerde een filmpje op Facebook aan als bewijsmateriaal. Uit de beelden moest blijken dat zijn snelheidsmeter een maximale snelheid aangaf van 260 kilometer per uur.

De rechter verwierp zijn argument en verhoogde de boete tot het equivalent van 300 dagen loon of 36.411 euro. Vijfentwintig kilometer per uur te snel rijden, wordt in Zwitserland beschouwd als een criminele daad en bij het bepalen van het boetebedrag houdt de rechter rekening met het inkomen van de overtreder. De Zweed kwam niet opdagen in de rechtbank. Volgens zijn advocaat had hij last van een astma-aanval.

Geen opmerkingen: