woensdag 2 november 2011

15 caravans bengelen half over afgrond

Aan de Welshe zuidkust is een catastrofe in een camping maar nipt vermeden. Na een aardverschuiving is een enorm stuk klif naar beneden gestort en daardoor bengelden 15 caravans half over een afgrond van zo'n 70 meter diep, pal op de kustlijn (zie video onder dit artikel). Gelukkig was slechts een caravan bewoond, maar de eigenares beleefde wel de schrik van haar leven. Twee caravans konden net op tijd weggesleept worden, voor ze naar beneden stortten. De andere caravans zullen nu ook verplaatst worden.

Vorige week al merkten enkele campingbewoners in Porthkerry in de buurt van Barry barsten in de rotsen onder hun caravan. Een geoloog werd erbij gehaald, maar die kon blijkbaar niet voorspellen dat een groot deel van de klif naar beneden zou storten. Een stuk klif van zo'n 60 meter lang en enkele meters breed knalde met een oorverdovend geraas op het strand en in de zee.

In shock
Deze letterlijke 'cliff hanger' liep miraculeus goed af voor de vrouw die in haar caravan zat. Doug Davies was ooggetuige van het hallucinante incident. "Ik heb nog nooit zoiets gezien in mijn leven", zegt Doug Davies. "In één caravan zat een vrouw, gelukkig was de rest leeg omdat heel wat mensen de camping verlaten in deze periode van het jaar. Enkele vrienden konden de vrouw uit haar caravan halen. Ze was helemaal in shock, maar niet gewond." Zakenman Ted Nicholls doet ook zijn relaas. "Normaal gesproken staan die caravans zo'n 2 meter van de afgrond. Door de aardverschuiving stonden ze pal op de klif of sommigen er zelfs over."

Gavin & Stacey
De politie onderzoekt nu hoe de veiligheid in de camping, waar meer dan 300 carvans staan, kan verhoogd worden om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden. De camping is heel bekend over Het Kanaal dnakzij de komische BBC-serie Gavin & Stacey.

Geen opmerkingen: