zondag 6 november 2011

Blote borsten tijdens gebed op Sint-Pietersplein

Een Oekraiense feministe heeft zich op het Sint-Pietersplein in Rome, net na het angelus van de paus, gedeeltelijk ontkleed. Eerder was gemeld dat het gevaar van blote borsten in Vaticaanstad tijdig was verijdeld.

Vier andere feministen van de Oekraiense beweging Femen waren deze ochtend door de Italiaanse politie op weg naar het Sint-Pietersplein onderschept. De dames wilden op het plein de aandacht vestigen op hun zaak tijdens het traditionele zondagsgebed van paus Benedictus XVI. Hun traditionele manier om de aandacht te krijgen, is het ontbloten van de borsten.

Overmeesterd
Ook nu hadden de feministen allicht het snode plan om hun bovenste gedeelte te openbaren. Zo bleek uiteindelijk toen een van hen, een grote blondine die niets onder haar doorkijkvestje droeg, er in slaagde het plein te bereiken om daar, "tot ontzetting van gelovigen en toeristen", haar doorkijkvestje uit te spelen en een bordje met het opschrift 'Freedom for Women' te voorschijn te toveren. De onverlate werd meteen door de politie overmeesterd en met geweld op de grond gesmakt.

Eerdere betoging
Gisteren hadden al de Femen-activistes zich laten opmerken door uit volle borst anti-Berlusconislogans mee te schreeuwen op de grote betoging in Rome georganiseerd door oppositiepartij PD. Volgens -alweer- ooggetuigen liep het drietal er "nagenoeg naakt" rond, van kop tot teen beschilderd in een van de drie kleuren van de Italiaanse vlag. Femen ijvert tegen prostitutie, sekstoerisme en ongewenste intimiteiten.

De Oekraiense feministen maken zich klaar voor het zondagsgebed.

Geen opmerkingen: