donderdag 10 november 2011

Chefkok vergelijkt bankiers met Hitler

Chefkok en restauranthouder Mario Batali heeft zich de woede van veel Wall Street pakkendragers op de hals gehaald. Hij vergeleek bankiers in Wall Street, onder wie veel klanten in zijn restaurants Del Posto en Babbo, met de wrede dictators Stalin en Hitler.

Volgens de New York Times gaat Batali veel klanten verliezen met zijn uitspraken. “Hij verdient miljoenen dollars met zijn restaurants en eet uit de ruif van Wall Street”, aldus boze bankier. Een investeringsmaatschappij zou volgens sociale media personeel hebben laten weten dat bonnetjes van Batali's restaurants niet meer gedeclareerd kunnen worden.

Weekblad Time had toonaangevende figuren gevraagd te discussiĆ«ren wie er dit jaar Persoon van het Jaar van het jaar moet worden. Batali beval culinair recensent Michael Pollan en begon daarna de bankenindustrie aan te vallen. “De manier waarop bankiers de verdeling van geld hebben aangepakt en het meeste zelf hebben ingepikt is net zo 'goed' als Stalin of Hitler”, de slechteriken die Time man van het jaar maakte in respectievelijk 1942 en 1938.

Geen opmerkingen: